Weekend update om at skabe overblik og spare penge.

 

I forhold til at spare penge er oprydning i dine ting en kærkommen mulighed for at skabe et overblik over, hvad du egentlig har i dine gemmer. Måske behøver du slet ikke købe nyt og fylde ekstra på?

Måske er du blandt dem, der godt kan lide at rense ud i dine ting på et bestemt tidspunkt hvert år. Det kan også være, at det ikke er noget du rigtigt har prioriteret hidtil? Selv tager jeg fat på at rydde op og rydde ud, når jeg kan mærke, at jeg har brug for det. Udrensningen får mig til at føle mig afslappet og giver mig ny energi og overskud.

Er du ikke lige klar på den store omgang med det samme, kan du vælge at starte i det små. Det gjorde jeg, for jeg fandt ud af, at det gav mig adgang til den der fede følelse, der opstår, når jeg kommer i mål med et eller andet, jeg har sat mig for. En følelse af at lykkes med noget.

Jeg havde egentligt tænkt mig at give dig en oprydningsudfordring denne weekend – men hånden på hjertet, så er vi blevet lovet rigtigt dejligt vejr, så i stedet vil jeg starte med at fortælle dig lidt om, hvordan du kan komme i gang med at rydde op, så du har det i baghovedet til en weekend med tid og lidt mindre godt vejr.

Rod har det med at hæmme os og det kan være svært at tage fat og komme i gang. Oprydning giver adgang til overblik og ny energi, og det har det med at gribe om sig på en positiv måde. Vælger du at tage fat på et mindre område i dit hjem, kan det inspirere dig til at tage endnu et skridt.

Sådan startede jeg. Med en følelse af at nu var der ingen vej uden om længere. I virkeligheden oplevede jeg rod og uorden, ikke kunne fysisk i hjemmet, men også i andre livsområder som min økonomi og min trang til at fylde på, købe nyt. Og et eller andet sted skulle jeg starte.

Så jeg startede med mit garderobeskab. Og det kan jeg varmt anbefale. Faktisk var det lidt samme følelse, som når jeg får den der trang til at investere i noget nyt tøj eller ting til hjemmet. Men her kostede det ikke en krone. I stedet fandt jeg bluser, som jeg fuldstændigt havde glemt, et par stilletter jeg kunne bruge til næste fest og min yogamåtte, som jeg længe havde ledt efter.

Her er et par idéer til, hvor du kan tage fat:
Hvis du har mod på det, kan du starte med at tage alt dit tøj ud af dit garderobeskab og eventuelle skuffer, for efterfølgende at sortere det i følgende kategorier:

• Overdele (sweatere, bluser, skjorter, t-shirts)
• Underdele (bukser, nederdele)
• Tøj der kan hænge på bøjle (jakker, blazers, kjoler)
• Strømper
• Undertøj
• Tilbehør (bælter, tørklæder, badetøj)
• Håndtasker
• Sko og støvler

Efterfølgende kan du gennemgå hver enkelt bunke med udgangspunkt i, om det enkelte stykke tøj eller par sko anvendes og giver dig glæde i hverdagen.

Efter sorteringen, kan du vælge at opbevare dit tøj på to måder. Det hænges på bøjle, hvis du har et specifikt skab til det, og det kan foldes sammen og lægges i skuffer. Skufferne giver mulighed for pladsbesparelse og kan give dig overblik i det daglige over dit tøj.

Alt det du ikke anvender, kan du for eksempel sælge på Trendsales eller helt enkelt donere det til Røde Kors eller andre organisationer, der samler ind til mennesker i nød.