Rens ud i dine facebookvaner og få mere tid til det du virkelig gerne vil.

Hvor meget tid vil du egentligt bruge på de sociale medier i løbet af en dag? Og stemmer det overens med, hvor meget tid du reelt bruger på at læse opdateringer på facebook, scrolle gennem billederne på instagram og læse de seneste nyheder på Politken's, BT's, Jyllands Posten's og måske også Berlingskes hjemmesider?

Fem minutter bliver til et kvarter, der bliver til en halv time, der bliver til mange timer i løbet af en uge.

Jeg havde en god snak med mine veninder om netop dette i dag. De tog begge en hurtig beslutning, mens snakken gik. Facebook-app'en på deres telefoner blev slettet. Slut med små-zapperi og overspringshandlinger i løbet af dagen. Dette skal nu afløses af en bevidst strategi om, hvor mange gange i løbet af dagen, der skal tjekkes op på sidste nyt online.

Så her er en konkret løsning til, hvad du kan gøre, hvis du har samme udfordring:

  • Slet appen til den tidsrøver, du trykker på gang på gang i løbet af dagen for at få seneste nyt om alt muligt mere eller mindre nyttigt.
  • Afløs zapperiet med at tjekke på tidspunkter i løbet af dagen, du bevidst har besluttet, skal sættes af til de sociale medier.

Jeg har ikke valgt at slette app'erne til de medier, jeg følger. I aften har jeg tilgengæld sorteret kraftigt i alle de sider og grupper, som jeg til dato har modtaget en massiv nyhedsstrøm fra på facebook. Siderne er stadig linket til min profil, jeg modtager bare ikke opdateringer løbende, som tidligere. Der er luget godt ud.

Jeg har ikke brug for Røde Kors opdateringer fra forskellige lande, på diverse sprog eller nyheder om krig og vold hver gang jeg logger ind. Sider om blebørn og amning fylder heller ikke så meget i mit liv, efter mine drenge er blevet større.

Du kan gøre det samme, hvis du gerne vil tage styring på, hvad du bruger din tid på, når du logger på online.

Overvej om alt hvad du følger, stadig er relevant for dig.

Slet helt eller stop med at følge sider og grupper, du føler ikke gavner dig, din energi og dit humør i hverdagen.

Og så lige en sidste idé.

Nu du er i gang med at rense ud,  så tjek din indbakke for nyhedsbreve og reklamesider. Det har jeg også gjort i aften og jeg har afmeldt mig dusinvis af fristende nyhedsbreve, der dagligt opdaterer mig om lækre og pengekrævende tilbud om alt fra tøj, sko til bøger. Til kamp mod overforbrug og spam. Intet mindre.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få tilsendt mine seneste artikler og nyheder: