Styr på børnetegningerne

Et af de helt ømme punkter for mange forældre er børnenes kreationer hjemme,  i børnehaven og senere i skolen. Ofte producerer børnene en masse tegninger og spørgsmålet er, hvordan du kan forholde dig til dem?

Hvilke tegninger skal gemmes, hvilke kan du skille dig af med uden dårlig samvittighed og med respekt for dit barns følelser og ønsker?

En enkelt løsning kan være at sortere løbende i tegningerne, gerne sammen med dit barn, så I sammen kan passe på de vigtige værker.

 

En måde kunne være som følger:

1) Skriv navn og dato på tegningerne, dit barn bringer med hjem. Det samme gælder naturligvis for de tegninger, der bliver kreeret hjemme.

2) Gem tegningerne i en kasse, gerne i A4 størrelse.

3) Når kassen er fuld, kan du gennemgå de gemte tegninger sammen med dit barn.

4) Hvis der for eksempel er mange tegninger af samme slags, kan du foreslå dit barn, at hun/han vælger dem ud, hun/han synes bedst om og ønsker at gemme.

5) Gem de udvalgte tegninger i en mappe eller kasse, hvor du har plastikchateques eller en anden form for plastiklomme for hvert årstal.

 

Nu er det slet ikke sikkert, at du har holdt så meget styr på tegningerne gennem årene og i virkeligheden skal tage stilling til en masse værker for mange år. Her har jeg valgt selv at sortere ud i de mange tegninger for mine ældste børn, da det ærligt talt vil være lidt unfair at skulle bede dem om at tage stilling til kopfyslinger og andet sjovt fra deres første leveår.