En effektiv idé til en hurtig omgang nytårsoprydning.

Mine drenge har holdt jule- og nytårsfri siden den 22.december og starter først i skolen og børnehave på mandag. Er der noget de er gode til i vores hjemland Sverige, så er det at holde lange ferier. Det gælder i hvert tilfælde for børnene. Vi voksne strækker os og sætter hovederne i blød for at finde løsninger, så vi kan få det hele til at gå op i højere enhed med arbejde, pasning og samvær med familien.

Ferie og fridage længes vi efter, men det kan faktisk også være rigtigt skønt at vende tilbage til hverdagens rutiner efter dage med masser af madlavning, leg og rod. For det roder, der rodes og vi roder, når familien er hjemme i længere tid. For vores vedkommende, er vi 4 børn og 2 voksne sammen som et minimum, når vi holder fri. Derudover kigger legekammerater og gæster gerne forbi, når lejligheden byder sig - med alt det det indebærer af madlavning, ekstra håndklæder og sengetøj, der skal vaskes ... og ja listen fortsætter. Når man siger A, må man også sige B, og vi kan godt lide at have besøg.

En af de meste effektive metoder til en hurtig omgang oprydning er at anvende "den sorte sæk". Børnene kan godt blive lidt skræmte, når jeg siger, at nu finder vi den sorte sæk frem, men det kan vendes til en sjov leg. I sækken samler vi al papiraffald, så som kasser fra indkøbet i supermarkedet, der i en periode er blevet brugt som en midlertidig garage til bilerne, lillebror fik i julegave, gamle aviser og dameblade, der er blevet læst, papirflyvere, der har tjent deres formål og krøllede papirlommetørklæder, der ligger under sofaen i stuen. 6 mennesker plus diverse besøgende kan bidrage med ufattelige mængder af alt muligt, der ikke er værd at gemme på. Så ud med det til affaldssorteringen, luft ud i stuen og lad teenageren svinge støvsugeren efter uger på sofaen!