Personligt lederskab: Vejen til frihed og fornyet livsglæde

For mange kan hverdagen føles ensformig og uden væsentlig inspiration. Det var også tilfældet for 38-årige Anna , der for nyligt henvendte sig til mig for at få støtte og sparring til at ændre på et mønster, der havde taget over i hendes liv. Anna har givet mig lov til at dele hendes historie med jer her.

Den første gang Anna og jeg mødtes, fortalte hun mig følgende:

"Jeg er småtrist. Hverdagen er uden det store indhold og jeg har alt for længe kørt på autopilot. Tanken om stilstand fylder mere og mere, men jeg er handlingslammet og uden visioner, der rykker".

Anna fortalte mig også, at hendes venner gerne ville støtte hende, men de var holdt op med at komme med gode råd og indspark af nogen art, måske fordi situationen havde stået på længe. Alt for længe i virkeligheden.

I den første samtale Anna og jeg havde sammen, fandt Anna frem til, at støtten fra vennerne var vigtig for hende, men det måske allervigtigste var, at svarene på ændringer i hendes liv skulle findes hos hende selv.

Det personlige lederskab baner vejen for nødvendige forandringer i livet og den indsigt er nyttig, men kan også være smertefuld til tider. Anna fortæller:

"Det kræver mod at tage fat på forandringer i livet og se indad. Jeg har indset, at jeg længe har ladet andre definere kurs, tempo og mål for, hvad jeg skulle.  Jeg forstår nu, at jeg har ladet stå til i forhold til at tage ansvaret for mit liv og den retning, det har taget. Det ønsker jeg at ændre på".

I de efterfølgende samtaler Anna og jeg har haft, har jeg støttet Anna i en process, hvor hun har sat ord på, hvad hun selv har lyst til:

"Hvad har jeg egentligt lyst til at bruge min tid på? Hvor er mit potentiale og mit mod begravet? Svære spørgsmål for en som mig, der ikke har mærket efter før. Svarene var nærmest uden for rækkevidde. Men med den rette vejledning har jeg nu fundet en indgangsvinkel, der har givet mig blod på tanden. Nu har jeg fået mulighed for at ændre retning og tage ansvar for mit liv. Et skridt af gangen".

5 vigtige skridt, der baner vejen for personligt lederskab og forandring i dit liv:

  • Bliv bevidst om, at du ikke har haft fokus på det personlige lederskab
  • Tag en beslutning om at tage ansvar for dit liv
  • Mærk efter, hvad du har lyst til? (Brainstorm, skrive en liste, del dine tanker med en fortrolig, kontakt en coach)
  • Gå efter et bestemt, defineret mål, der understøtter dit personlige lederskab. Målet kan være dagligt, på ugebasis eller andet
  • Fortæl andre om dit mål, hvis det kan støtte dig i din process